Willy Verwoerd

Hjem - Kontakt meg

Min bakgrunn    

Jeg har mesteparten av livet jobbet hovedsakelig innenfor IT og journalistikk, og siden 2006 også fra tid til annen som kaptein, styrmann eller maskinist på større motoryachter.

Jeg har solid kompetanse og erfaring fra blant annet følgende områder:

 • Konsulentvirksomhet og prosjektledelse
 • Programmering, systemutvikling, webutvikling
 • Utvikling av avanserte Microsoft Office-løsninger
  (inkludert Access og Visual Studio/VBA)
 • Kurs, workshops og én-til-én instruksjon
 • Distributør av kommunikasjonsprogramvare
 • Fagjournalistikk, forbrukerjournalistikk, foto
 • Teknisk forfatterskap (dokumentasjon og håndbøker)
 • Redigering, språkvask, oversettelser
 • Internopplæring av fagjournalister

Jeg har over 30 års erfaring innenfor disse fagfeltene og har utviklet en lang rekke robuste og brukervennlige IT-løsninger for bedrifter og offentlige virksomheter.

I norsk fagpresse er navnet mitt velkjent som frilansjournalist, fagredaktør og sjefredaktør i ledende publikasjoner som Datatid, PC World Norge og DinSide. Jeg er også en habil fotograf.

DinSide publiserer forbrukermagasiner på nett og er blant Norges mest populære nettsteder. I tillegg til min jobb som sjefredaktør var jeg medeier og utviklingssjef med ansvaret for den tekno­logiske utviklingen av nettstedet de tre første årene. Dette inkluderte etableringen av DinSide Auksjon, Norges største nett­auksjon som senere ble QXL. Jeg har også erfaring fra mange andre utviklingsprosjekter innenfor IT og databaser.

Som skribent har jeg i stor grad vært pedagogisk orientert, og jeg liker å undervise, både gjennom artikler og som kursleder.

I PC World Norge var jeg i mange år ansvarlig for den svært populære brukertipsspalten og faste fagspalter som Office-eksperten og Word i arbeid. Jeg dekket også utviklingsverktøy og ulike sammenlignende tester av program- og maskinvare. I 2012 begynte jeg på nytt å skrive som fast frilanser.

Jeg har utdannelse i informatikk og pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Jeg snakker og skriver flytende norsk, engelsk og nederlandsk. I tillegg snakker jeg godt tysk og noe fransk.

Selv om jeg i en del år har vært ansatt blant annet i ovennevnte stillinger, har jeg mesteparten av tiden vært en entreprenør som har arbeidet i egne virksomheter. Blant disse var programvare­selskapet Synapsis AS, som jeg drev fra 1991 til 2004.

Ved siden av hovedaktivitetene mine jobbet jeg i mange år som miljøarbeider og støttekontakt for barn med spesielle behov, både innenfor og utenfor institusjon. Gjennom årene har jeg også fra tid til annen arrangert og ledet gruppereiser i inn- og utland og arbeidet i ledelsen for flere internasjonale konferanser. Jeg har hatt tillitsverv som blant annet formann og kasserer i frivillige organisasjoner.

View Willy Verwoerd's profile on LinkedInSe min profil på LinkedIn for en mer detaljert oversikt over min yrkesbakgrunn og utdanning (på engelsk).

Nye utfordringer
I 2006 kastet jeg bokstavelig talt loss og solgte min leilig­het i Oslo der jeg hadde bodd i litt for mange år.

Dagen etter at jeg leverte nøklene til den nye eieren, reiste jeg til Isle of Wight i England for å begynne på en profesjonell skipper­utdanning ved UKSA Maritime Academy.

Etter tre intensive måneder med studier til sjøs og på land, fikk jeg utlevert mitt kommersielle sertifikat som Yachtmaster Offshore i mai 2006, i tillegg til flere andre viktige kvalifikasjoner. Senere tok jeg også en meget god eksamen til Dekksoffiser klasse 5 i Norge.

Jeg har vært glad i sjøen siden jeg var liten, og min maritime utdanning har gitt meg spennende muligheter til å jobbe som frilans sjømann eller f.eks. drive egen chartervirksomhet på sikt.

Se mitt Yachtmaster-nettsted for mer informasjon om dette.

Selv om jeg har satset på nye områder, tar jeg med meg mine interesser og kunnskaper fra tidligere. Jeg arbeider fortsatt aktivt med IT-prosjekter og journalistikk, og kan også bruke min kompetanse på mange nyttige måter i mine nye virksomheter.

Felles interesser?
Jeg synes alltid det er hyggelig å høre fra folk, så ta gjerne kontakt hvis vi har felles interesser, enten det er på et personlig plan eller du ønsker å finne ut om jeg kan bidra til din virksomhet eller utvikling, på land eller til sjøs!

 

Willy

Hjem