Atlantic Ocean, November 2006

Maritime tjenester    

Jeg er en profesjonell sjømann som jobber på frilansbasis, hovedsakelig innenfor yachting, men jeg har også mye erfaring fra kommersielle skip og er åpen for alle typer oppdrag.

I tillegg til erfaring fra lastebåter, egen skøyte og store motoryachter, har jeg en solid formell utdanning som blant annet omfatter det internasjonalt anerkjente Yachtmaster Offshore-sertifikatet. Dette gir meg rett til å føre private og kommersielle motorlystbåter opptil 200 bruttotonn eller jobbe som styrmann opptil 500 bruttotonn.

I Norge har jeg dessuten sertifikat som Fritidsbåtskipper (D5L), som gir rett til å føre fritidsbåter opptil 50 bruttotonn i stor kystfart og ta med opptil 12 betalende passasjerer i båter opptil 15 meter. I tillegg har jeg bestått en meget god eksamen til Dekksoffiser klasse 5 (D5), men mangler noe fartstid før jeg får selve sertifikatet.

Noen eksempler på områder der jeg kan bidra:

 • skipper for privat eier
 • transport og levering av båter (leveringsskipper)
 • avløser for fast skipper, styrmann eller maskinist
 • brovakt og andre oppgaver på kommersielle skip
 • charteroppdrag
 • instruksjon i navigasjon og sjømannskap
 • assistanse på lengre turer (har transatlantisk erfaring)
 • skipperoppdrag på elver og kanaler i Europa
 • maritime prosjekter for barn og ungdom
 • yacht- og prosjektadministrasjon
 • m.m.

Jeg er godt voksen, ansvarlig og omgjengelig og liker å omgås folk i alle aldere, inkludert barn og ungdom. I tillegg til mine maritime kvalifi­kasjoner har jeg mye erfaring og nyttige kunnskaper fra mitt tidligere yrkesliv, deriblant forretningserfaring og IT-kunnskaper på høyt nivå.

Frilans-fordel

Som frilanser vil jeg ofte være tilgjengelig på kort varsel, men frilans betyr ikke nødvendigvis kortsiktig. Det finnes ingen grunn til å avslutte et samarbeid som begge parter er godt fornøyd med.

Jeg har på mange måter vokst opp på sjøen og lærte sjømannsyrket på lastebåter opptil 800 tonn. De siste årene har jeg jobbet som styrmann og skipper på motorlystbåter fra 17 til 40 meter og opptil 499 tonn, inkludert en transatlantisk overfart. Jeg trives best på broen, men har også meget god teknisk innsikt og erfaring som maskinist.

Fordi Yachtmaster-sertifikatet er anerkjent i ca 25 land, men ikke i Norge, har jeg foreløpig jobbet hovedsakelig i utlandet. Når min fartstid til D5-sertifikat er på plass, kan jeg etter hvert også føre båter på opptil 500 bruttotonn i Norge og i stor kystfart. Jeg tar gjerne oppdrag i inn- og utland og er alltid åpen for ideer til samarbeid.

I tillegg til mitt mer omfattende engelske radiosertifikat (LRC/GMDSS) har jeg norsk VHF-sertifikat. Jeg har også alle internasjonale sikker­hetssertifikater (IMO 60 med tillegg) og helseattest for sjøfolk som kreves for å jobbe på alle typer skip internasjonalt. Jeg er kvalifisert til brovaktsertifikat på norske båter.

På de følgende sidene finner du mer om mine kvalifikasjoner og min erfaring (på engelsk). Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål eller for å motta min CV og meget gode attester - eller hvis du er interessert i informasjon om utdanning o.l. Jeg har et godt nettverk, og har derfor gode muligheter for å bidra med annet mannskap ved behov.

Språkmektig    I speak fluent English Ik spreek vloeiend nederlands Jeg snakker flytende norsk Ich spreche gutes Deutsch Je parle un peu de français Jeg kan godt tale dansk Jag talar svensk

Jeg snakker og skriver flytende engelsk og har nederlandsk og norsk som morsmål. Jeg snakker også godt tysk og grunnleggende fransk.

Reise og visum

Selv om min kontaktinformasjon er i Norge, lever jeg et internasjonalt liv. Jeg er alltid reiseklar og har B1/B2-visum til USA.

Interesser

Sjø- og båtliv, trading, journalistikk og foto, reiser, natur, tur og sykkel, bøker, film, personlig utvikling og coaching, familie og venner, jobb med barn og ungdom med eller uten spesielle behov, frivillig innsats.

Se mine kvalifikasjoner og øvrige detaljer (på engelsk)

 

Willy Verwoerd
Willy Verwoerd

Sertifisert av
Maritime and Coastguard Agency  Royal Yachting Association

Engelsk nettsted:
www.wv.no/skipper